ALKALMAINK

Ifjúságunk két csoportban találkozik, a frissen konfirmáltak hetente 17 órától, az idősebbek kéthetente 19 órától Rákoskeresztúri Evangélikus Egyházközség parókiáján (Bakancsos u. 2.), a számunkra rendszeresített, felújított helyiségben. Az összejöveteleinket, amelyet énekléssel kezdünk és imádsággal zárunk be, mindig tartalmasan töltjük el. A népszerű gitáros énekek után egy-egy adott témáról beszélgetünk.

Ezek amolyan nagy kérdései az életünknek. Legyenek azok minket érintő aktuális ügyek, vagy egy közösen megnézett filmből merített gondolatok. Íme néhány téma a sok közül: a családban élés áldásai és nehézségei; párkapcsolati zűrzavarok; példaképek a terítéken; a lelkiismereti szabadság korlátai - mi szabad és mi hasznos; "miért pont én?" - feladatok és kötelességek; hit és hiszékenység a vallások "piacán"; másság - a fogyatékkal élők helyzete; stb. Sokat beszélgetünk ehhez hasonló témákról, mert fontosnak tartjuk és hisszük, hogy Isten igéje válaszokat ad a nagy kérdőjeleinkre.

Természetesen az alkalmaink nem csak komolykodásról szólnak, hanem más programokkal is fel szoktuk dobni a hangulatot. Legyen az bográcsozás, grillezés, vérre menő pingpong csaták sokasága, kiabálós activity, össze-vissza-csalós kártyázások, vagy a ravaszságunkat fejlesztő Mexikó-kockajáték.

A pingpong mellet más sport és szabadidős tevékenységben is jeleskedünk: biciklitúra, kirándulás, röplabdázás. Több kulturális programon is részt veszünk. Minden évben eljutunk egy-két színházi előadásra, kiállításra, és a múzeumokat sem kerüljük el.

A karácsony közeli időszak különleges alkalmak sokaságát jelentik az ifi számára. többek között, kilátogatunk a Vörösmarty térre, ahol megtekintjük a kirakodóvásárt egy kis töki-pompos, forralt bor, illetve tea kíséretében. Immár hagyománnyá vált a közös mézeskalács-sütés is advent végén.

Nyarainkat sem töltjük punnyadással. Sok éves hagyomány, hogy táborokat szervezünk. A cél nem pusztán a kikapcsolódás, hanem mindemellett igyekszünk kis hazánk csodálatos vidékeit is feltérképezni. Ezen túl eddig minden alkalommal részt vettünk a Szélrózsa találkozóin.

Ha te is 13-22 év közötti fiatal vagy, és vágysz arra, hogy egy barátságos csapathoz csatlakozhass, köztünk van a helyed. Várunk barátoddal együtt a legközelebbi alkalmunkra!